سکینه اسدزاده
متولد سوم شهریور ماه یک هزار و سیصدو شصت و هشت شمسی
در یکی از شهرهای ترک نشین استان آذربایجان غربی
شاعر مترجم پژوهشگر دکترای حقوق خصوصی پیانیست مولف کتب حقوقی و شعر و فعال حقوق زنان و کودکان دارای سوابق علمی، اجرائی، آموزشی و فرهنگی در خانواده ای اهل هنر و موسیقی دیده بر جهان گشود.
در کودکی بسیار عاشق نوشتن و نگارش بود؛ طوری که بنا به اصرار ایشان زودتر از هم سن و سالانش املاء و انشای متون را از برادرشان آموختند
. سال اول ابتدائی با شعر خواهرش
” سماور آبجوش/ مامان نشسته بر دوش/ مامان جونم چای بده/ بخورم برم دبستون/ میون گل گلستون”
نظر مدیران و معلمان مدرسه را به خود جلب کرد.
در دوره راهنمائی در درس انشاء در پاسخ به سوال ” می خواهید در آینده چه کاره شوید؟”
متنی را تهیه نمود که با تحسین معلم خود روبرو شد.
در همان سال های کودکی و نوجوانی در گروه های مختلف سرود مدرسه حضور فعال داشت.
در سال های ۸۴ و ۸۵ به عنوان دانش آموز نخبه بسیجی شهرستان انتخاب و از وی تقدیر شد.
در همان سال ها موفق شد عضو تیم والیبال شهرستان شود لیکن بنا به دلایل شخصی از ادامه آن منصرف شد و فعالیت ورزشی را به محیط باشگاه و منزل محدود کرد.
در کنار تحصیل به آموختن زبان های آذری، ترکی استانبولی، انگلیسی و عربی پرداخت و بعد از کسب عنوان دومی سرود گروهی با آهنگ ” غوغای ستارگان” از خواننده محبوب کشورمان ” محمد اصفهانی” و رتبه سوم شهرستان در دوره پیش دانشگاهی سال ۸۵ تحصیلات دیپلم خود را با موفقیت در رشته ادبیات و علوم انسانی به پایان رسانید و سال ۸۶ با پذیرش در رشته فقه و حقوق اسلامی دانشگاه سراسری ارومیه فصل جدیدی از تحصیلات تخصصی آکادمیک خود را آغاز کرد.
اواخر تحصیل لیسانس پدرشان را به دلیل ابتلاء به سرطان ریه از دست دادند و این موضوع فقدان بزرگی در ایشان ایجاد نمود.
به طوری که از آن سال ها هیچ یاد و خاطره ای را برای خود نگه نداشته است. اواخر سال ۹۲ بنا به علاقه ای که به امر اشتغال داشتند در یک شرکت خصوصی حوزه حمل و نقل بین المللی و ترانزیت نفتی به کشورهای عراق و افغانستان شروع به فعالیت نمودند.
اوایل سال ۹۳ همزمان با قبولی در مقطع فوق لیسانس رشته حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، فعالیت به عنوان کارشناس خبره نفقه و مهریه را در شورای حل اختلاف آغاز نمودند.
اواخر سال ۹۳ بر پایه تلاش بی وقفه شان با کسب بالاترین امتیاز علمی به استخدام قراردادی سازمان تامین اجتماعی استان آذربایجان غربی به عنوان کارشناس حقوقی درآمدند .
در همان سال شروع به یادگیری زبان فرانسوی و ساز موسیقی پیانو نمودند.
اشتیاق دوچندانی که به فراگیری داشتند در زمینه مهارتهای شغلیشان نیز تاثیر گذاشته بود و در نتیجه در سال ۹۵ به عنوان کارشناس حقوقی نمونه کشوری از طرف سازمان ذیربطشان انتخاب شدند.
در سال های ۹۳ تا ۹۵ به عضویت انجمن ادبی شعر نو درآمدند و تاکنون فعالیت مستمری در این زمینه داشته اند و NGO نشست های حقوقی و ادبی بوده اند.
در سال ۹۵، علیرغم بیماری سخت و مزمن والده شان و لزوم مراقبت از او، سه موفقیت عمده در زندگیشان اتفاق افتاد:
نخست؛ مقطع فوق لیسانس خود را با نمرات عالی با راهنمائی استاد برجسته حقوق کشور جناب آقای دکتر ابراهیم شعاریان ستاری از اساتید دانشگاه سراسری تبریز به پایان رساندند ؛
دوم در آزمون دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز رشته حقوق خصوصی پذیرش و شروع به تحصیل نمودند و
سوم در سومین آزمون استخدامی دستگاه های اجرائی سازمان تعزیرات حکومتی (ستاد مرکزی تهران) به عنوان کارشناس حقوقی/قضائی پذیرفته شده و شروع به فعالیت نمودند.
در سال ۹۷ سه مقاله حقوقی کنفرانسی و دو مقاله ژورنالی منتشر و علاوه بر این، یک کتاب حقوقی (بررسی وضعیت حقوقی گروه های قراردادی، انتشارات امجد) و یک کتاب ادبی (قطره چکان خیالی، ) را به زبان فارسی با تخلص شعری ” مهرگان ” به چاپ رساندند که معرفی این کتاب ها در خبرگزاری تخصصی حقوقی اختبار، دانشگاه آزاد و آنا نیز منتشر شده است.
همزمان به عنوان عضو انجمن علمی حقوق پزشکی و انجمن آیین دادرسی مدنی ایران، پژوهشگر و مترجم پژوهشگاه قوه قضائیه در حوزه دیوان عالی و وزارت دادگستری کشور فرانسه به فعالیت پرداختند و در همان سال نیز به دلیل انتشار مقاله ” بررسی سلسله مراتب ضمانت اجراهای نقض تعهدات قراردادی در حقوق ایران، انگلیس و فرانسه” عنوان پژوهشگر برگزیده را به خود اختصاص دادند.
بسیار به خاطره و داستان نویسی و عکاسی علاقه داشته و حتی نقاشی و صنایع دستی (قلاب بافی، گیپوربافی، خیاطی، گلدوزی، گل چینی و عروسک دوزی…) هم جزو اموری بود که در طول این سال ها در این حوزه هم فعالیت داشته اند.
ذوق شعری ایشان به حدّی بود که به دلیل تسلط به زبان های فرانسوی، انگلیسی و ترکی استانبولی، مترجمی و پژوهشگری به این زبان ها با پیشنهاد دوستانش در سال ۹۸ شروع به ترجمه کتاب اول خود (قطره چکان خیالی) به زبان ترکی استانبولی نمود.
بعد از اتمام کتاب به زبان ترکی استانبولی، ۴ ناشر ترکیه ای درخواست چاپ کتابشان را پذیرفتند و نهایتا بعد از راهنمائی نزدیکانش قرارداد نشر کتاب را با انتشارات “Şiirden Yayinevi”منعقد کرد و این کتاب با نام Hayali Damlacik با مشارکت آقای Metin Cengiz اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی چاپ و نشر شد که در خبرگزاری آنا، خبرگزاری دانشگاه آزاد و سایت خود انتشارات ترکیه نیز معرفی شده اند.
اهتمام ایشان در حوزه شعر تا اندازه ای است که علیرغم اینکه سال آخر دکترای حقوق خصوصی هستند، مجدد دو جلد کتاب دیگر را تحت عنوان ” بیدمشک عناب”، ” لعلِ خاکستری” تدوین کرده و در سال ۱۳۹۸ در انتشارات ” نارون دانش” به چاپ رساندند. در اویل سال ۱۳۹۹ نیز با همکاری سایر شاعران ایرانی (سکینه اسدزاده ۲. هدیه جعفری ۳. هما ژنده رزم ۴. غزاله سالک ۵. سیما سعادت ۶. آسیه عطاآفرین ۷. علی کریمی بابا احمدی ۸. مهیا محمدی ۹. ریحانه نامنی) مجموعه گزیده اشعاری به زبان فارسی تحت عنوان “ماه نو” به چاپ رساندند و مضاف بر آن، ترجمه دو کتاب شعرشان (کتاب بیدمشک عناب و قطره چکان خیالی) در انتشارات معروف و نامی Harmattan کشور فرانسه در حال چاپ است و هم اینک کتاب جدیدشان را تحت عنوان ” رعد آتشین” در دست تهیه دارند.
در طول همین سال ها وی فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و حقوقی مختلفی در زمینه کمک به نیازمندان و حقوق زنان و کودکان داشته اند و به ارائه مشاوره حقوقی رایگان در سطح مختلف شهر تهران به عنوان خادمیار آستان قدس رضوی تهران و فعالیت تخصصی با بسیج قوه قضاییه و بسیج حقوقدانان تهران بزرگ پرداخته اند.
نمونه ای از اشعار ترکی استانبولی ایشان ( Hayalın Dansi & Aşkın Tekbırı, Benim Ağır Kederım) در سال ۹۹ در دو شماره ۵۸ و ۵۹ نشریه Şiirden Dergisi ترکیه به چاپ رسیده و مورد استقبال شاعران معروف ترکیه ای همچون جناب آقای Ozdemir Ince عضو هیئت رئیسه کمیته داوری جشنواره شعر و ادبیات ترکیه قرار گرفته است.
مضاف بر موارد فوق، خانم اسدزاده در سال ۹۷ مصاحبه ای نیز با جناب پرفسور فیلیپ سیمون نویسنده، خبرنگار، استاد حقوق و اقتصاد دانشگاه نانت فرانسه در مورد کتاب ” صد سال بعد از اعلامیه بالفور” با محوریت معامله قرن داشتند که در خبرگزاری تسنیم برای اولین بار منتشر شده است.
هرگاه از ایشان راجع به نگرششان به زندگی پرسیده می شود از عبارت معروف شعریشان استفاده می کنند
: ” زندگی تمام من و من تمام زندگی هستم”.
ذوق شعری ایشان به حدّی بود که به دلیل تسلط به زبان های فرانسوی، انگلیسی و ترکی استانبولی، مترجمی و پژوهشگری به این زبان ها با پیشنهاد دوستانش در سال ۹۸ شروع به ترجمه کتاب اول خود (قطره چکان خیالی) به زبان ترکی استانبولی نمود.
بعد از اتمام کتاب به زبان ترکی استانبولی، ۴ ناشر ترکیه ای درخواست چاپ کتابشان را پذیرفتند و نهایتا بعد از راهنمائی نزدیکانش قرارداد نشر کتاب را با انتشارات “Şiirden Yayinevi” منعقد کرد و این کتاب با نام Hayali Damlacik با مشارکت آقای Metin Cengiz اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی چاپ و نشر شد که در خبرگزاری آنا، خبرگزاری دانشگاه آزاد و سایت خود انتشارات ترکیه نیز معرفی شده اند.
اهتمام ایشان در حوزه شعر تا اندازه ای است که علیرغم اینکه سال آخر دکترای حقوق خصوصی هستند، مجدد دو جلد کتاب دیگر را تحت عنوان ” بیدمشک عناب”، ” لعلِ خاکستری” تدوین کرده و در سال ۱۳۹۸ به چاپ رساندند.
در اویل سال ۱۳۹۹ نیز با همکاری سایر شاعران ایرانی (سکینه اسدزاده ۲. هدیه جعفری ۳. هما ژنده رزم ۴. غزاله سالک ۵. سیما سعادت ۶. آسیه عطاآفرین ۷. علی کریمی بابا احمدی ۸. مهیا محمدی ۹. ریحانه نامنی) و حمایت انتشارات نارون دانش مجموعه گزیده اشعاری به زبان فارسی تحت عنوان “ماه نو” به چاپ رساندند و مضاف بر آن، ترجمه دو کتاب شعرشان (کتاب بیدمشک عناب و قطره چکان خیالی) در انتشارات معروف و نامی Harmattan کشور فرانسه در حال چاپ است و هم اینک کتاب جدیدشان را تحت عنوان ” رعد آتشین” در حال چاپ است.
در سال ۹۹ مصاحبه اختصاصی با نشریه تبریز بیدار داشتند که در شماره ۴۸ نشریه به چاپ رسیده است.هم چنین ایشان در این سال موفق به چاپ مقاله علمی پژوهشیشان در مجله دوفصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید قم تحت عنوان «بررسی تطبیقی وضعیت حقوقی گروه های قراردادی در حقوق ایران و فرانسه» و پذیرش سه اثر کتاب، پایان نامه ارشد و ترجمه مقاله دکتر سوزان ال گاسل در دومین جشنواره تالیفات برتر علوم انسانی، علامه جعفری و نیز پذیرش اشعارشان در نخستین جشنواره بین المللی علمی، ادبی و هنری سعدی شدند. در طول همین سال ها وی فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و حقوقی مختلفی در زمینه کمک به نیازمندان و حقوق زنان و کودکان داشته اند و به ارائه مشاوره حقوقی رایگان در سطح مختلف شهر تهران به عنوان خادمیار آستان قدس رضوی تهران و فعالیت تخصصی با بسیج قوه قضاییه و بسیج حقوقدانان تهران بزرگ پرداخته اند.
نمونه ای از اشعار ترکی استانبولی ایشان ( Hayalın Dansi & Aşkın Tekbırı, Benim Ağır Kederım) در سال ۹۹ در سه شماره ۵۸ و ۵۹ و ۶۰ نشریه Şiirden Dergisi ترکیه به چاپ رسیده و مورد استقبال شاعران معروف ترکیه ای همچون جناب آقای Ozdemir Ince عضو هیئت رئیسه کمیته داوری جشنواره شعر و ادبیات ترکیه قرار گرفته است.
مضاف بر موارد فوق، خانم اسدزاده در سال ۹۷ مصاحبه ای نیز با جناب پرفسور فیلیپ سیمون نویسنده، خبرنگار، استاد حقوق و اقتصاد دانشگاه نانت فرانسه در مورد کتاب ” صد سال بعد از اعلامیه بالفور” با محوریت معامله قرن داشتند که در خبرگزاری تسنیم برای اولین بار منتشر شده است. در سال ۹۹ نیز سخنرانی در مورد « حقوق بشر آمریکائی» در خبرگزاری فارس داشته اند. هرگاه از ایشان راجع به نگرششان به زندگی پرسیده می شود از عبارت معروف شعریشان استفاده می کنند :
” زندگی تمام من و من تمام زندگی هستم”
کیمیایِ عَدَن
رهایم از مغالطه
رهایم از محاوره
گوشه ای دنج نشسته ام
به انتظار غرّش ابر و رویش صبر
در نهانخانه ابدیِ عشق
دردمنشانه و نه دَدمنشانه
ترنّم بهار را می پاشم
بر شاهرگ های جمود و به انتظار و حسرتِ مان
خانگاهِ زالوهای خس را
بر پیچش عقربه های پیستونِ افق
فَصل می دهم و ترازنامه قوس و قزح را
بر شالوده ی نگرش جهان نما می آویزم و
خنده را کباب می کنم
در تنورِ چلچله های رنگی شفق
و چنگ خواهشِ درد را
به رخساره ی عرفانی فیض می بخشم
تا اجابت کند نفسِ بیدار خنیاگریم را
ای تو کیمیایِ وحوش عَدَن تر از عَدَن
بر خاطره پیچک های کسری آفتابی پیشتاز باش
که نقاره ی برکت
شروع به نواختنِ مینایِ طیب کرده است
باورِ خاموش
به خیال هم
می اندیشم و به باران هر دو می بارند خیال…
نخوتِ وجودم را می شوید و باران …
روح دوباره می دمد باورِ خاموشم را
ای مه لقایِ طوفان
دستان کوچک من
به آغوش می کشند قطره های باران را
ان گاه که متولد می شود اشک هایِ بی قرار امید
در افلاک و انجم
ای شراره افسونگر
تو تمنای زمینی
وقتی همه خواب را محکوم کردند
به جرمِ چشم بستن
و پای کوبیدند بر گوشواره های بیداری
تو پناهگاه ماءمنی
که غروب هم دست می یازد صورتِ نازنینت را
و یک بار لبخند تو دو صد می ارزد بر پاره هایِ سوال
مه لقایِ پیلتن
خیره مانده ام به نقش باران و برف
یکی می شوید و می زداید گرد و غبارِ خستگی و ملامت
و آن دیگری … می پوشاند ضمیرها را
از پلیدی ها و سئایت ها
به سمت وحدانیت و ابدیت…
هر شب منتظرم تا ببینم
انعکاس انوار مه لقای پیلتن را
در سطح بیکرانِ عبودیت
اندیشه امانم را بریده
و تکمله ی اظهار و تطهیر
انکار اظهارِ معایب و انکارِ معاصی
مدام بر سیطره صلابتم می چرخند
و به سان ترنّمی تلخ از روزگاری سخن می گویند
که طبیعت پیشوای باران و برف بود
نه خرقِ عادت
نعلبندان که رنگ ها آتش می گیرند
و زمان می سوزد و آب می شود
و پیادگان سوار بر منائت جهل بر طبلِ خرد می کوبند
آه ای بنفشه ی زرّین شفق
بر اراده آهنین من بتاب
که نور الست نوید بهروزی ام می دهد…
آفرودیته ی زئوس فریاد می زند
غم از اعماق چشم هایش
و تَر می شود مژگانش از فولاد آبدیده
و می چکد آفرودیته ی زئوس از پستویِ اسطوره ها
بر صحنِ تاریخِ تبار در این بحبوحه ی زمهریر
می نشیند غبارِ نسیان بر اصلی ترین تئاترِ جهان
و می چشد پرسیوس جام شوکرانِ هبوط را
تا بپیوندد به عشقِ بیکران ترودوس
آری پرسیوسِ عاشق سوار می شود
بر پگاسوس و کهکشان شیری را می پیماید
و شتابان به سوی آندرومدا گذر می کند
از مدارهایِ سرّه الفرس به امیدِ یافتن نشانی از او
در سرزمین اسب های بالدار یعنی ” کاپادوکیا “
پرسیوس می داند باید فائق آید
بر دیو دو سرِ حسادت و طمع …
و نائل شود به عنوان ” برساووش “ در این پستویِ اسطوره ها
گسلِ آدینه
چه عجیب است در خود گم شدن و فرود آمدن در خطّه ی پهناور اَمَل
روزگاری را آسودن در تلّ خاکی زمان
و واگرایِ عشق بودن
چه عشقِ رنگینی است بوئیدن گلاب و معطّر شدن به خلوص
حائل دو دنیایِ پیر شدن
دنیایِ غفران و صیانت امروز …
بر منتهی الیه بطّ فروغ بودم و
فردا بر قلّه عروجِ عاشقانه ها
چه دلبری می کند صفاتِ بیکران خروشِ بامداد و
قائم شدن بر زاویه ودود ای پروانه
ذهنی که بر بامِ دلم طلوع کرده ای
برایم ناب باش و مملوء از تازگی ها
که تو فصل الختام نگارش هایِ افول و
مبتدای خبریِ فغان و لوایِ لایتناهیِ
اختلاطِ مکانی بر درجاتِ گسل آدینه هایِ شهیر
💎🌹💎🌹💎🌹💎🌹💎🌹
چاپ انواع کتاب: شعر،داستان،دلنوشته،رمان،کتاب کودک، کتاب کار،ترجمه کتاب، سفرنامه،زندگینامه،نمایشنامه،فیلمنامه و… با شرایط ویژه و تبدیل پایان نامه ارشد و رساله دکتری به کتاب با بهترین شرایط و اکسپت مقاله همایشی، کنفرانسی در یک هفته در
انتشارات بین المللی حوزه مشق
به مدیریت دکتر فردین احمدی