۱/لطفاً خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنید
به نام خدا. اینجانب زهرا سبکرو هستم. متولد ۱۳۶۳ ساکن شهرستان آمل.
۲/علاقه ی شما به ادبیات از چه زمانی شروع شد؟
حقیقت هیچ کسی نمی تواند این مطلب را منکر شود که تک تک ما ایرانی ها حتی از قبل ورود به مدرسه با شعر و ادبیات آشنا شده ایم. بالطبع من نیز از همان دوران کودکی به سمت شعر و ترانه کشیده شدم و حتی ابیاتی را هم حفظ شده بودم و بعد هم دوران مدرسه و علاقه پیدا کردن بیش از پیش.
٣/از چه زمانی شعر گفتن برای شما جدی شد؟
تقریباً از اواخر دوران دبیرستان که بر حسب حال و احساس آن زمانم اشعاری را در قالب تک بیت و شعر سپید البته کوتاه (مینی مال) می نوشتم.
۴/نظر خانواده در مورد شعر گفتن شما چه بود؟
بی شک در مؤفّقیّت هر دختر و پسری خانواده حرف اوّل را می زند. ساده تر بگویم قطعاً بی حمایت و تشویق ایشان سخت می شود مسیر پیشرفت را پیمود و من نیز خدا را شکر از همان بدو نوشتن تا امروز از این موهبت بهره ها برده ام. راستش لبخند پدرم پس از شنیدن اولین شعرم را هنوز به یاد دارم.
۵/در چه قالب هایی شعر میگویید ؟
در قالب کلاسیک بیشتر غزل و دوبیتی و در قالب نو شعر سپید. البته دوست دارم اگر فرصتی دست بدهد سرایش در تمامی قوالب را امتحان نمایم.
۶/در بین شاعران بعد از انقلاب کدام را موفق میدانید؟
اشعار جنابان حامد ابراهیم پور و فاضل نظری را بیشتر می پسندم. از استحکام، استواری و جسارت در خور تحسینی برخوردار هستند. هرچند که در صورت داشتن وقت سعی می کنم اشعار شاعران بیشتری را مطالعه نمایم. امّا اینکه بخواهم شخص خاصّی از بین شعرای بعد انقلاب را مؤفّق بدانم خیر. نظر خاصی ندارم.
۷/به نظر شما شعر گفتن قابل یاد گرفتن یا ذاتی است؟
بستگی به نوع نگاهی دارد که هر فرد به آن می نگرد. اگر بخواهیم شعر را فارغ از سایر نحله های هنری بررسی نماییم می توان گفت با اندکی آموزش دیدن و یادگیری فوت و فنّش می شود چیزهایی نوشت و بیان احساسی در قالب به نخجیر کشیدن کلمات داشت ولی اگر سرایش را همانند موسیقی، سینما، نقّاشی و… یکی از زیر شاخه های هنر بدانیم آن وقت است که استعداد نقش خود را نشان داده و بارور شدنش بی شک به کمک آموزش اصولی صورت خواهد گرفت. بله توامان بودنشان بسیار بسیار مهم است مخصوصاً که در این زمانه بسیاری از شاخه های هنر شکل آکادمیک پیدا کرده و مدرک دانشگاهی به صاحبش اعطا می شود.
۸/موضوعات و مضامین اشعار شما بیشتر چیست؟
سعی می کنم بیشتر در حول مضامین عاشقانه، کلامی و اجتماعی بنویسم ولی باز هم به احوال آنی و احساس لحظه ای ام بستگی دارد.
۹/آثار چه شاعرانی را بیشتر مطالعه میکنید و در سرودن تحت تاثیر کدام شاعر هستید؟
حقیقت تا جایی که بتوانم سعی می کنم اشعار متنوّع از شاعران مختلف را بخوانم. ولی هنوز هم از خوانش همه روزه ی سروده های حضرت حافظ و مولانا بسیار لذّت می برم. از تبحّر استاد سخن حضرت سعدی در یکّه تازی اش در نثر مسجّع و فنّی شگفت زده می شوم. با ساده انگاری های سهراب عاشق می شوم و نگاهم از تابش چشم هایم بر تصویر واژه های فروغ جان می گیرد. امّا هنوز هم تمام واژه ها کرنش گر قامت الف. بامداد هستند و من تا ابد دست بوس قلم معجزه گرشان.
۱۰/به عنوان شاعر جوان انتظار دارید در شعر به چه افقی دست پیدا کنید؟
اینکه در اشعارم نمیرم و واژگانم در تاریخ انقضای خاصّی گیر نیفتند
دلم می خواهد بمانم حتّی اگر نباشم.
۱۱/چه آثاری از شما به چاپ رسیده و در چه جشنواره هایی شرکت کرده و برگزیده شده اید؟
کتاب مشترکی در دست چاپ است
۱۲/انجمن ها چه تاثیری بر شعر شما گذاشته است؟
قطعاً بودن در جمع اهالی شعر حتی اگر فقط صرف حضور باشد باز هم می تواند در روح و روان فرد اثر بگذارد. آشنایی با انواع قلم ها، تفکّرها، حس های متفاوت و… کمترین ره آورد شرکت در این محافل است که بسیار بسیار بسیار کارگشا می باشد.
در پایان یکی از شعر هاتون رو برای ما بخوانید.
«تیشه های مست»
قلندر مست سجاده آرزوها شده ام
بخت نشستہ
بر پیڪره ای بی جان
دیگر گشتہ ام
نگاه حریص آیینہ
در پس فریاد
میان ازدحامی بی قرار
اشڪ مرغان سینہ چاڪ
ساحل انتظار مرگـم را
بہ تماشا نشستہ اند
این جا
سال هاست اشڪ هاے خیال
پرے رویاهایم را
بہ تیشہ ے شب
ویران میڪند…
*****
شما هم می توانید نویسنده؛شاعر؛پژوهشگر،مترجم و هنرمند بزرگی شوید.
کافی است به گروه بزرگ کشف استعداد برتر و موسسه انتشاراتی حوزه مشق بپیوندید.
با مدیریت استاد فردین احمدی
۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹
۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶