۱- خط زندگی خود را بنویسید. نگارش زندگینامه شخصی را با جستجو در زندگی خود شروع کنید. بر روی یک خط از بدو تولد تاکنون مثلاً با بازه زمانی پنج سال به پنج سال نقاطی را تعیین کنید و در بین این بازههای زمانی اتفاقات مهم و تأثیرگذار را بنویسید. مثلاً از ۵ سالگی تا ۱۰ سالگی، از ۱۰ تا ۱۵، ۱۵ تا ۲۰ و … . سعی کنید در بین این بازههای زمانی هرچه را که بیاد میآورید را یادداشت کنید و وسواس خاصی نداشته باشید. این کار به شما کمک خواهد کرد اولاً تمامی حوادث و وقایع را که بیاد میآورید را بنویسید و ثانیاً این وقایع و حوادث بر روی یک طیف زمانی مرتبی قرار گیرند.
در نظر داشته باشید که زندگینامه شما از لحظه تولد شروع نمیشود. شما میتوانید حتی از تاریخچه زندگی خاندانتان شروع به نوشتن کنید. میتوانید از زندگی پدربزرگ و مادربزرگتان شروع کنید، به والدینتان برسید و همینطور ادامه دهید. چنین اطلاعاتی از تاریخچه خانواده، دید دقیقتری از شما و زندگیتان به خوانندگان ارائه میدهد.
میتوانید از دانشگاه رفتنتان، شغلتان، روابطیتان، بچههایتان و سایر حوادث مهم بنویسید.
کارشناسان انتشارات حوزه مشق ۲۴ ساعته در شبکه های اجتماعی پاسخگوی شما هستند.
۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹
۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶
۲- شخصیتهای مهم را معین کنید. هر داستان خوب شخصیتهای جذابی دارد. شخصیتهای زندگی شما چه کسانی هستند؟ اولین فرض بر این است که والدین شما احتمالاً در کنار همسر و فرزندانتان نقشهای اصلی را بازی کنند. اما شما میتوانید به اینها اکتفا نکنید و خوب فکر کنید تا مهمترین و اصلیترین شخصیتهای زندگیتان را که تأثیرات واقعاً شگرفی در زندگی شما گذاشتهاند را پیدا کنید. این افراد میتوانند از جمع دوستان و یا همکاران و امثالهم باشند.
معلمین، مربیان و حتی رئیس شما در کار احتمالاً بیشترین تأثیر را در زندگی شما داشته باشند. سعی کنید شخصیتهای دوست و دشمن را در زندگی خود پیدا کنید.
درباره دشمنانتان در زندگی نیز فکر کنید. همیشه انعکاس تضادها باعث افزایش هیجان و عواطف در داستان میشود.
شخصیتها میتواند شامل حیوانات، افراد مهمی که شما تمایل داشته آنها را ببینید و ندیدید و حتی شهرهایی باشد که شما خاطراتی در آنجا داشتهاید باشد
اندیشه خود را نشرحوزه مشق ماندگار کنید.
۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹
۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶
۳.بهترین داستان زندگیتان را به بیرون بکشید. شاید در زندگی شما وقایع مختلفی اتفاق افتاده باشد اما در نظر داشته باشید که بهترین آنها را ترسیم کنید. زندگینامهها معمولاً موضوعات محدودی دارند که شما میتوانید در نگارش زندگینامهتان هریک از این موضوعات را منعکس کنید. در زیر به آنها اشاره میکنیم.
داستان کودکی. اعمم از اینکه شما دوران کودکی خوب یا بدی داشتهاید، شما میتوانید برخی از وقایع دوران کودکی را ترسیم کنید تا خوانندگان بدانند شما که بودهاید و چه تجاربی در آن زمان داشتهاید. شما میتوانید دوران کودکیتان را به قسمتهای کوچکی تقسیم کنید و روایتی از آنها بکنید که شخصیت شما را نمایان سازد ـ برای مثال واکنشهای والدینتان هنگامیکه شما از مدرسه فرار کردید، وقتی حیوان خانگی خریدید، روابطتان با دوستانتان و … ـ .
داستان عشقی. میتوانید داستان عشق و عاشقیهای خود را نیز منعکس کنید و روایتی از آن بنویسید. برای بسیاری از خوانندگان این موضوع جذاب است.
دوران بحرانهای هویتی. میتوانید از بحرانها و مشکلات روحی خود که معمولاً انسانها در دورههای خاصی گرفتار میشوند بنویسید.
میتوانید از اختلافات و دعواها و تعارضهای خود و خانوادهتان بنویسید. احتمال دارد که شما در یک دوره از زندگی با دشمنانی مواجه بودهاید، یا یکی از اعضای خانواده یا خودتان درگیر پدیدههایی مانند اعتیاد و موارد مشابه بوده است میتوانید از آنها بگویید.
با بهترین انتشارات یعنی حوزه مشق همراه باشید.
۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶
۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹
۴.کتاب را با لحن خود بنویسد. وقتی افراد زندگینامه میخوانند، دوست دارند که بینش دقیقی نسبت به زندگی نویسنده پیدا کنند. اگر سبک نگارش شما رسمی باشد، احتمالاً خوانندگان حس خواهند کرد که با یک کتاب دانشگاهی و علمی روبرو هستند و نخواهند توانست دید دقیق و حس شفافی از زندگینامه شما به دست آورند.
وقتیکه شما با یک دوست زندگی خود را روایت میکنید با چه لحنی صحبت میکنید؟ آیا رسمی و دانشگاهی است یا خودمانی؟ شما میتوانید به همان شکل در نگارش زندگینامهتان اقدام کنید. سعی کنید از کلمات و واژههایی که خودتان کمتر از آنها استفاده میکنید در نگارش استفاده نکنید.
به شکلی بنویسید که واقعاً همانگونه هستید. اگر آدم شوخی هستید میتوانید سبک نگارشتان به همراه طنز باشد، اگر فردی شدیداً عاطفی هستید سعی کنید متن عاطفی باشد و … . سعی کنید زندگینامهتان همان حسی را داشته باشد که اطرافیان و دوستانتان از سبک شخصیتی شما دارند.
انتشارات حوزه مشق زندگینامه های شما را به کتاب تبدیل میکند.
۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹
۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶
۵- زندگیتان را افشا کنید. لازم نیست حتماً رک و راست همهچیز را بگویید، اما آنچه که اهمیت دارد این است که با زندگی خودتان و اتفاقات آن روراست و صادق باشید. سعی نکنید زندگینامهتان تبدیل به لیستی از موفقیتهایتان باشد یا اینکه انعکاسی صرف از اتفاقات بد و منفی. تمامی جنبههای زندگیتان را بازگو کنید از موفقیتها گرفته تا شکستهها و در روایت خود صادق باشید و هر آنچه که واقعاً رخداده را بنویسید.
افکار درونی خود را فاش کنید. از عقاید و افکار خود صحبت کنید از عقایدی صحبت کنید که احتمالاً بیشتر جنجالی باشند.
اینکه بخواهید تمامی امور مثبت را از زندگی خود بازگو کنید برای هیچکس جذاب نخواهد بود. شما اشتباهاتی در زندگی داشتهاید، و سعی نکنید سراغشان نروید.
۶- روح زمان را ضبط کنید. سعی کنید در هر دورهای که در آن زندگی کردهاید اتفاقات تاریخی آن دوره، جریانات مؤثر بر زندگی مردم مانند جنگ، زلزله و … را نیز منعکس کنید. انعکاس چنین مواردی میتواند زندگینامه شما را بسیار ملموستر کند. همچنین چنین زندگینامههایی بعدها میتواند منبعی برای درک دقیق شرایط و احوالات زمان و مکانی باشد که شما زندگی کردهاید.
لطفا نشر حوزه مشق را در گوگل سرچ کنید.