به گزارش پایگاه خبرگذاری حوزه مشق، استفاده از آویشن چه خاصیت هایی برای بدن به همراه دارد؟ آویشن در چه زمینه هایی برای بدن مفید است ؟متخصصین طب سنتی چه استفاده های درمانی از آویشن می کنند؟ طبع آویشن چگونه است؟
معرفی آویشن
*آویشن گیاهی کوهستانی و معطر است که تنوع زیادی دارد. این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشک است و از آن معمولا به عنوان ادویه برای طعم دار کردن انواع غذاها مانند پیتزا، ماکارونی، لازانیا و بعضی خوراک ها استفاده میکنند. این گیاه در کشور ما معمولا به صورت خشک شده و پودر مورد استفاده قرار میگیرد ولی در کشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه اش را نیز در غذا مصرف میکنند زیرا آویشن تازه عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع خشک آن دارد.
خواص درمانی:
*آویشن برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی خوابی مفید بوده و همچنین نشاط آور است.
*آویشن خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد و این به جهت وجود ماده تیمون در آن است ولی با توجه به اینکه تیمون خاصیت سمی نیز دارد، در مصرف آویشن زیادهروی نکنید!
*مصرف آویشن به صورت جوشانده برای رفع تنگی نفس، برونشیت، سرفه، نفخ شکم، سوء هاضمه، آسم، سیاه سرفه، سرگیجه، سردرد و زکام توصیه میشود. برای این منظور ۱۰ گرم آویشن را در یک لیتر آب ریخته و جوشانده آن را در طول روز میل کنید.
*اگر از درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیک در رنج هستید نیز آویشن بخورید. یک چهارم قاشق چای خوری پودر برگ آویشن خشک شده شامل موارد زیر است:
انرژی ۰/۸ کیلو کالری، هیدرات کربن ۰/۲ گرم، پروتئین ۰/۰۴ گرم، چربی ۰/۰۱ گرم، فیبر ۰/۰۱ گرم
منبع: کتاب طبیعت و گیاهان دارویی به قلم خانم زینب رسولی