برپایی آیین سنتی هلیم پزان در اقلیدفارس/ انتشارات حوزه مشق
مرضیه نیکویی در گفتگو با حوزه مشق بیان کرد:
هرساله آیین تاریخی هلیم پزان، شب اول اسفند، در زادگاهم اقلید برگزار می شود.
در این آیین سنتی، همه ی خانواده های اقلیدی به صورت دسته جمعی، ضمن شکر گزاری نعمات خداوند اقدام به پخت هلیم میکنند.
مردم شهرستان اقلید بر اساس این آیین تا نیمههای شب دور هم جمع میشوند و به خاطره گویی و شعر خوانی میپردازند.
در گذشته پخت این آش سنتی به این ترتیب بود که گندم را در ظرفی سنگی به نام جوقن یا هاون خرد میکردند و بعد از خرد شدن و خیس کردن گندم مقداری گوشت به آن اضافه می کردند و در ظرفی سفالی به نام دودسته می ریختند و داخل تنور گلی که برای پخت نان هم از آن استفاده میشد قرار می دادند.
امروزه در خانه های ویلایی و اعیان نشین که هنوز بافت سنتی خود را حفظ کرده اند این سنت ادامه دارد.
اما بیشتر خانواده ها به روش های امروزی اقدام به طبخ حلیم اسفند می نمایند. بعد از پختن آش با اضافه کردن روغن محلی و دارچین و شکر آن را سرو میکنند.
بزرگترها فلسفه پخت این آش را این گونه اعلام می کنند: باتوجه به اینکه شغل اکثر مردم اقلید در گذشته کشاورزی بوده و اول اسفند ماه کار کشاورز دراقلید آغاز میشده ، مردم براین اعتقاد بودند که باید کاردر زمینهای کشاورزی را با نیرو و قوت زیادتری شروع کنند به همین خاطر از این آش استفاده میکردند.
به گفتهی کارشناسان تغذیه آش هلیم به خاطر داشتن موادی، چون گندم کامل، گوشت و حبوبات همچنین دارچین و روغن خوب دارای فیبر و سبوس و یک غذای کامل، مقوی و مغذی برای کسانی است که فعالیتهای سنگین مخصوصا کشاورزی را انجام می دهند .
پخت مراسم سنتی هلیم، موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی نیز میشود.
❤️🌹 چاپ انواع کتاب: شعر،داستان،دلنوشته،رمان،کتاب کودک، کتاب کار،ترجمه کتاب، سفرنامه،زندگینامه،نمایشنامه،فیلمنامه و… با شرایط ویژه و تبدیل پایان نامه ارشد و رساله دکتری به کتاب با بهترین شرایط
و اکسپت مقاله همایشی، کنفرانسی در یک هفته در
انتشارات بین المللی حوزه مشق
به مدیریت دکتر فردین احمدی
درودهای جاودانه ام پیشکش تک تک شما بزرگواران و نازنینان که آیینتان نیکمنشی و رسمتان مهربانی ست،
اسفندماه همزمان با بزرگداشت زن، زندگی، زمین، جشن باستانی سپندارمذگان، روز عشق ایرانی بر همه ی شما هموطنان مهرآیینم فرخنده باد.
مرضیه نیکویی