درست است که تا صحبت از کلسیم میشود، یاد شیر، پنیر و ماست میافتیم، اما منابع غیر لبنی زیادی هم برای تأمین کلسیم بهخوبی کار میکنند. در این مطلب با برخی منابع کلسیم آشنا میشوید.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرارو، درست است که تا صحبت از کلسیم میشود، یاد شیر، پنیر و ماست میافتیم، اما منابع غیر لبنی زیادی هم برای تأمین کلسیم بهخوبی کار میکنند؛ از چیا سید و کنجد گرفته تا غذاهای دریایی مانند ساردین.
کلسیم برای سلامتی استخوان، ناخنها و دندانها نقش مهمی ایفا میکند. همچنین در سلامتی قلب، عملکرد عضلات و سیگنالهای عصبی نقش مهمی دارد. مقدار روزانه مصرف کلسیم برای بیشتر بزرگسالان ۱۰۰۰ میلیگرم است. اگرچه در زنان بالای ۵۰ سال و همه افراد بالای ۷۰ سال ۱۲۰۰ میلی گرم است. این در حالی است که به کودکان و نوجوانان بین ۴ تا ۱۸ سال توصیه میشود ۱۳۰۰ میلیگرم مصرف کنند.
درست است که تا صحبت از کلسیم میشود، یاد شیر، پنیر و ماست میافتیم، اما منابع غیر لبنی زیادی هم برای تأمین کلسیم به خوبی کار میکنند؛ از چیا سید و کنجد گرفته تا غذاهای دریایی مانند ساردین.
۱. دانههای طبیعی
دانههای نیروگاههای کوچک تغذیه هستند. برخی از دانهها از نظر کلسیم غنی هستند که از این بین میتوانیم به خشخاش، کنجد و دانه چیا اشاره کنیم. دانهها همچنین پروتئین و چربیهای سالم دارند. به عنوان مثال، دانههای چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و یا دانه کنجد مس، آهن و منگنز فراوانی دارد.
۲. ساردین و ماهی کنسرو شده
ساردینها و ماهیهای کنسرو شده به لطف استخوانهای خوراکی آنها کلسیم دارند. این ماهیهای روغنی همچنین پروتئین با کیفیت و اسیدهای چرب امگا۳ دارند که برای قلب، مغز و پوست شما مفید هستند.